از بانوان فرزانه و ارجمندی بود که به اهل بیت ـ علیهم السلام ـ معرفتی والا داشت و از اخلاص و صفا در ولایت بهرهمند بود. پدرش حزام بن خالد و مادرش لیلی دختر شهید بن ابی عامر نام داشت. او را حضرت عقیل ـ علیه السلام ـ که به علم انساب احاطه داشت برای جناب أمیرالمؤمنین علی ـ علیه السلام ـ انتخاب کرد.
فاطمه صدایش میزدند. پس از آن که از ازدواج با أمیرالمؤمنین علی ـ علیه السلام ـ صاحب چهار فرزند برومند و رشید به نام های عباس، عبدالله، جعفر و عثمان ـ علیهم السلام ـ شد او را با کنِه شریفِ اُم البنیـن خطاب میکردنـد.
حضرت امالبنیـن ـ سلام الله علیها ـ در طول حیات شریف خود برای فرزندان أمیرالمؤمنین علی ـ علیه السلام ـ بسان مادری دلسوز و پرستاری مهربان بود.
این بانوی مکرمه اگر چه در کربلا نبود ولی از ناله و گریه در عزای حضرت سیدالشهداء قرار نداشت. وقتی زنها او را امالبنیـن خطاب می کردند و تسلیت می دادند می فرمود: دیگر مرا امالبنیـن نخوانید.1 حق داشت، آخر چهار فرزندش را فدای عزیز زهرا حسین ـ علیه السلام ـ کرده بود. علامه مامقانی می نویسد: از علّو مقام حضرت امالبنیـن ـ سلام الله علیها ـ همین بس که وقتی بشیر بن جذلم خبر شهادت فرزندانش را به او داد، فرمود: رگهای قلبم را بریدی! فرزندانم و هر آنچه زیر آسمان است به فدای اباعبدالله الحسین ـ علیه السلام ـ باد.2
باقر آل محمد ـ علیه السلام ـ درباره حضرت امالبنیـن ـ سلام الله علیها ـ می فرمایند: آن حضرت به بقیع میرفت و آن قدر جانسوز مرثیه میخواند که مروان ملعون با آن قساوت قلب گریه میکرد.3 این گریه و زاری حضرت ادامه داشت تا بدرود حیات گفت.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1ـ ریاحین الشریعه ، ج 3 ، ص 294
2 ـ تنقیح المقال ، ج3 ، فصل کینه ها ، ص 70
3 ـ بحارالأنوار ، ج45 ، ص 40
دوست عزیز این مطلب شما در پایگاه اینترنتی و بسته فرهنگی عمارنامه منتشرگردید.
http://www.ammarname.ir/link/11198
ما را با درج بنر و یا لوگو در وبگاه خود یاری نمایید .
موفق و پیروز باشید .
عمارنامه http://ammarname.ir/—- info@ammarname.ir
یا علی